Izkušnja z bioterapijo – uvajanje v vrtec (1)

Karla- poznam te dobro leto. Spoznala sem te, ko me je med drugo nosečnostjo bolel hrbet, imela sem tudi prenizko maternico in krvavitve. Po tvojih terapijah sem bila odlično. Tudi svoja dva otroka sem že pripeljala (krči, imunski sistem), pomagala si mi pri ozdravitvi 4mesečne hčerkice v bolnici. Ni besed, ki bi lahko zajele eno preprosto – hvala.

Sedaj si mi spet pomagala. Na daljavo. Sin je šel prvič v vrtec.Ker je že pred tem obiskoval ”cicibanove urice” si nisem mislila, da bo imel take težave. Prva dva dneva vse ok…bil je eno uro. Nato pa je bil tu ponedeljek in 4 ure.

Domov je prišel žalosten, bled, jokav. Prav nič moj otrok, ki prekipeva od pozitivne energije. Otrok v stiski. Ki te prosi, da ne gre več v vrtec, ti pa veš, da bo moral iti. Ki joka zvečer, da ne bi šel več, ker hoče biti pri mamici. Meni se je lomilo srce, ker videti svojega otroka ki joka, ki je v stiski, ti pa veš, da ga moraš na en način pripraviti, da ostane v vrtcu, da gre…meni osebno, težko.

Lahko mi ”pamet govori” da so vsi na istem…srce mi pa govori drugače. Moj otrok trpi. V stiski je, halo??!! Kako naj mu pomagam? Naslednji dan sem ga nesla v vrtec. Ni želel iti. Jokal, se stiskal. Še hujše mi je bilo, ko ga je vzgojiteljica vzela iz mojega naročja. Če sem bila jaz sesuta, kako je šele otroku?

Spomnila sem se nate. In te prosila za varstvo, objem, pogum, moč, samozavest, karkoli, vse, da bo mojemu otroku lažje. Takoj si si odzvala. In če verjameš ali ne, JAZ sem se počutila dobro. Ne bolje, ampak dobro. Ker sem čutila, da bo otrok super.

Ko sem ga prišla iskat mi povejo, da je ob odhodu jokal 10min nato nič več. Ko ga vidim, je razigran, vesel, nasmejan, igriv. Moj stari Jonatan. Popoldne enako. Veseli se vrtca. Zvečer komaj čaka na spanje, da bo čimprej vstal in šel v vrtec. Zjutraj se zbudi sam od sebe.
Še enkrat ti pošljem, da greva od doma (ker je hotel prej iti, da bi bil čimprej tam!). Med potjo (10 min hoje) je bil vesel. Tam mu je sicer pritekla solzica, ampak nič več. Še učiteljici sta rekli, da je bil popolnoma super, brez kakršnega koli znaka pogrešanja, še po meni ni vprašal. Tudi sedaj je dobre volje in razigran. In je že vprašal, kdaj gre jutri….

Karla….srčna, srčna, srčna hvala, in hvala vsem tistim zgoraj na nebu, naj bo Bog, višja sila ali karkoli, da si mi bila poslana na mojo življenjsko pot…. HVALA!!
Petra

April, 2024

No Events

By |2019-03-06T08:00:11+00:00January 10th, 2019|Izkušnje z bioterapijo|0 Comments
X