Izkušnja z bioterapijo – uvajanje v vrtec

Karlin kontakt sem po naključju našla med brskanjem po spletu, ko sem iskala informacije kako bi lahko pomagala sinku pri uvajanju v vrtec.
Star je leto in pol, je zelo družaben in vesel fantek. Prepričana sem bila, da ne bo nobenih težav pri uvajanju, saj je ves čas obkrožen z ljudmi in je zelo družaben . Izkazalo pa se je prav nasprotno. V redu je bil, ko sem bila poleg v skupini, ko pa sem za kakšno urco zapustila skupino, je padel v neutolažljiv jok. Jokal je tako dolgo, dokler nisem prišla nazaj, prav tako se je zelo težko pomiril tudi, ko sem bila poleg. Ves čas mi je bil za petami, tako v vrtcu, kot doma. Skrbelo me je kako bo, saj je bil zelo občutljiv in razdražljiv ves teden.

Čeprav vem, da je to zelo stresno obdobje za otroka in starše in da so tovrstne reakcije “normalne”, nisem mogla sedeti križem rok in sem iskala vse možne informacije, kako bi otroku olajšala stisko. Poskušala sem z vsemi možnimi prijemi, veliko smo govorili o vrtcu, prav tako sva vrtec obiskala že med poletnimi počitnicami, navdušeno smo mu razlagali, kaj vse bo lahko počel tam, prav tako, sem mu poskušala dati občutek, da je tam varno zanj in da se tudi mamica počuti dobro ter zaupa njegovim vzgojiteljicam. A ni nič pomagalo.

Ko sem kontaktirala Karlo, mi je odgovorila še isti večer in takoj naslednji dan sva pričeli s terapijo na daljavo. Sicer je ta dan še vedno jokal, a je bil kasneje bistveno boljše volje. Ko mu je terapijo izvedla drugič, sem ga prvič pustila samega več kot dve uri in ko sem prišla ponj, so vzgojiteljice rekle, da se je po mojem odhodu hitro pomiril in da je celo pojedel zajtrk, igral se je in celo pustil pocartati pri vzgojiteljici, kar je prej zelo zavračal. Tudi sama sem bila manj zaskrbljena in bolj pomirjena, tako da sem najbrž tudi sama pozitivno vplivala na otroka. Tretji dan je bilo tudi super, s tem, da se je vmes parkrat spomnil, da mame ni, a se je hitro potolažil in zamotil. Začutila sem, da je otrok bolj sproščen, pomirjen in zaupljiv. S pomočjo Karle sva oba zelo napredovala, obema je olajšala to stresno obdobje, priskočila na pomoč takoj, ko sem ji napisala mail, kar mi je zelo veliko pomenilo. Na lastne oči sem se prepričala, da terapija deluje in hvaležna sem, da sem našla Karlo. Sicer pa nam vesolje vedno pošlje prave ljudi ob pravem trenutku.

Hvala Karli iz srca, zdaj vemo na koga se bomo obrnili, če nastopi še kakšna težava. Zelo priporočam!
Miša

Marec, 2024

No Events

By |2019-03-06T08:41:52+00:00March 6th, 2019|Izkušnje z bioterapijo|0 Comments
X