Hipnoza v športu2019-02-13T12:25:04+00:00

Hipnoza v športu

Rekreativne in profesionalne športnike poleg veliko športnih užitkov včasih spremljajo tudi neuspehi in poškodbe.

Hipnoza je za športnika odlična, saj mu lahko pomaga izboljšati rezultate. Med športniki je že vrsto let poznano kako zelo je učinkovita vizualizacija. Tudi sama sem bila v rani mladosti športnica. In vizualiziranje je bilo eno izmed mojih glavnih orodij.

Med tem, ko je vizualizacija običajno na nivoju uma, gre hipnoza tu še veliko globlje in je po kakovosti neprimerljivo zmogljivejša. V dobrem hipnotičnem stanju namreč dostopamo do športnikove podzavesti. Torej, lahko rečemo do neke vrste informacijskega središča, kjer so spravljena vsa prepričanja, pretekli dogodki, izkušnje, itd. Torej, vse kar lahko vpliva na športni rezultat. Z hipnoterapijo lahko tako bistveno pripomoremo k boljši psihični pripravljenosti in k boljšim rezultatom.

Jaz hipnoterapijo pri športnikih po želji kombiniram z bioterapijo. Se pravi, da delamo na podzavesti in ob enem povečujemo energijo. Idealna kombinacija!

Hipnoterapija v povezavi z bioterapijo se je odlično obnesla tudi pri poškodbah. Bioterapija bistveno pohitri zdravljenje, z hipnozo pa posamezniku pomagamo, da premaga svoje notranje ovire, ki so morebiti nastala ob poškodbi.

Tudi ko govorimo o športnih padcih in neuspehih se je hipnoza odlično obnesla. Neredko se pri športniku v določenem trenutku kaj »zalomi« kljub temu, da je v dobri fizični in psihični kondiciji. To je za posameznika lahko velik poraz in se s tem težko spoprijazni. Njegova podzavest lahko v takem primeru zgradi vzorec, da ni dovolj dober in da se bodo takšni neuspehi ponavljali tudi v bodoče. To pa je seveda slabo, ker lahko njegovo fizično telo sledi njegovim pričakovanjem in se dejansko neuspehi ponavljajo. In to kljub temu, da je v resnici v dobri fizični kondiciji in bi bil zmožen veliko boljšega rezultata!

Hipnoterapevt v takšnem primeru posamezniku pomaga »razgraditi« ta škodljiva in zmotna prepričanja tako, da je ponovno sposoben dosegati rezultate v skladu s svojo resnično pripravljenostjo.

April, 2024

No Events

X