Uvodni modul Metode fraktalne risbe2024-05-05T18:49:46+00:00

Uvodni modul v Metodo fraktalne risbe

NOVO: tule si poglejte Zoom posnetek predstavitve metode fraktalne risbe:

https://us06web.zoom.us/rec/share/DANi9t42RESeSZCiw9-2WkLr6oHK3l51P0Ma3uJZZMeimvm59j-rPXXmyLS380k7.g9Q6EzZUGqEbZnOO

Passcode: 4b&F*a!A

Termini delavnic POMLAD/POLETJE 2024:

MAJ

Ljubljana (Mladinski dom Jarše, Jarška c. 44):

 1. srečanje: torek, 14.5.2024 od 18h do 21h
 2. srečanje: torek, 21.5.2024 od 18h do 20h
 3. srečanje: torek, 28.5.2024 od 18h do 20h

Na daljavo (zoom):

 1. srečanje: sreda, 15.5.2024 od 18h do 21h
 2. srečanje: sreda, 22.5.2024 od 18h do 20h
 3. srečanje: sreda, 29.5.2024 od 18h do 20h

JUNIJ

Na daljavo (zoom):

 1. srečanje: torek, 4.6.2024 od 18h do 21h
 2. srečanje: torek, 11.6.2024 od 18h do 20h
 3. srečanje: torek, 18.6.2024 od 18h do 20h

POZOR – možen je prehod med skupinami v kolikor vam kakšen termin ne ustreza!

Uvodni modul v metodo fraktalne risbe vas bo popeljal v svet čudovite fraktalne risbe in vas opremil z vsem kar potrebujete za samostojno delo. Znali boste sami ustvarjati svoje energijske risbe, ki vas bodo podpirale in spodbujale vašo notranjo preobrazbo. Z znanjem, ki ga boste pridobili na tej delavnici si boste lahko pomagali celo življenje.

Metoda fraktalne risbe se uporablja:

 • Pri delu na podzavestnih vzorcih in omejitvah
 • Pri težavah v medsebojnih odnosih (družina, partnerski odnos, otroci, prijatelji, služba, itd.)
 • Za uravnoteženost čustvenega stanja
 • Pri nakopičenih negativnih čustvih (strah, jeza, žalost, občutek krivde, sram…)
 • Ob stresnih situacijah in izgorelosti
 • Za povečanje fokusa in prisotnosti v tem trenutku (kot protiutež vse večjemu pomanjkanju pozornosti, ki je epidemija današnjega časa)
 • Za vzpostavljanje harmonije na vseh življenjskih področjih
 • Za povečanje samozavesti in samospoštovanja
 • Za razvoj socializacije in komunikacije
 • V času velikih življenjskih sprememb (ločitev, smrt, travme…)
 • Za vrnitev nazaj k sebi, da najdemo smisel v življenju in se uglasimo sami s seboj
 • Če želimo bolje prepoznati in izkoristiti svoje potenciale
 • Za hitrejše okrevanje pri fizičnih in psihičnih boleznih (depresija, anksioznost, itd.)
 • Za razvoj in izboljšanje kreativnosti
 • Za sproščanje in pomiritev
 • Za povečanje vitalnosti
Uvodni modul je razdeljen na tri srečanja. Izvaja se lahko v živo, on-line preko zooma, ali pa v individualni obliki ena na ena.

1. srečanje: AVTOPORTRET DUŠE

Na prvem srečanju se dodobra spoznamo z Metodo fraktalne risbe. Spoznamo vse njene izredne dobrobiti in izrišemo svojo prvo diagnostično fraktalno risbo, kateri pravimo kar avtoportret duše.

Diagnostična fraktalna risba je podpis našega notranjega stanja, je naše zrcalo. Razkriva kje smo, naše potenciale, morebitne ujetosti, kaj smo uspeli razviti in kaj nas še čaka, kako delujemo navzven in navznoter, ter kam smo usmerjeni v kolikor ne nameravamo delati na sebi.

Na prvem srečanju Uvodnega modula svojo fraktalno risbo izrišemo v miže. Enostavno poprimemo za kemični svinčnik in vlečemo spontane linije po listu papirja, bodisi dolge, kratke, valovite, ravne… Rišemo to, kar nam veleva naša podzavest. Ko imamo izrisano svojo prvo fraktalno mrežo, le-to pobarvamo. Posebnost prvih treh fraktalnih risb je ta, da tudi barvice izbiramo miže, samo sliko pa seveda pobarvamo z odprtimi očmi.

Na prvem srečanju marsikdo prvič po desetletjih poprime za barvico. Občutek, ko vidite, da lahko spontano riše in barva vsakdo in, da iz tega nastane vaš notranji podpis je osvobajajoč in vznemirljiv. Tu pridemo v stik z deli sebe, ki so lahko bili dolga leta skriti.

Na koncu srečanja dobite navodila za domov, po katerih še sami izrišete dodatni dve fraktalni risbi.

Trajanje: 3 ure

2. srečanje: INTUITIVNI CIKEL

Idealno je, da na drugo srečanje prinesete svoje prve tri t.i. diagnostične fraktalne risbe, katere ste dokončali doma (v kolikor ne zmorete izrisati vseh risb ne skrbite, nadaljevali boste v svojem ritmu). Diagnostične risbe kratko pokomentiramo. Iz njih namreč lahko razberemo kateri korektivni ukrepi bodo potrebni v naslednjih risbah zato, da bomo krenili na pot celostne notranje preobrazbe, oziroma se podprli na tistih področjih, kjer to potrebujemo.

Na drugem srečanju se tudi seznanimo s pravili izdelave fraktalnih risb v t.i. intuitivnem korekcijskem ciklu. Intuitivni korekcijski cikel je prvi cikel fraktalnih risb, katerega izrisujemo z namenom neke notranje spremembe.

Izdelava fraktalnih risb v intuitivnem ciklu nam torej omogoča, da skozi spremembo linije in s pomočjo barv delamo spremembe na sebi. Tu uporabljamo enostavne, a natančno domišljene korekcije, ki vplivajo na naše možgane, psiho in podzavest na način, da na koncu prinesejo velike rezultate.

Tekom cikla se podpremo pri realiziranju naših potencialov in odpremo na poti kreiranja lastnega življenja.

Na drugem srečanju poskusno izrišemo nekaj mrež po novih pravilih tako, da vam metoda postane domača. Na koncu srečanja dobite tudi navodila za domov, po katerih še sami izrišete dodatne korekcijske fraktalne risbe.

Trajanje: 2 uri

3. srečanje: PREGLED KOREKCIJSKIH RISB

Do tretjega srečanja naj bi imeli uspešno izrisanih 8 fraktalnih risb. V kolikor komu to ne uspe, riše s svojo hitrostjo in v svojem ritmu. Tekom srečanj bo namreč vsakdo dobil toliko znanja in izkušenj, da bo lahko risbe izrisoval s hitrostjo, ki je njemu lastna.

Nove risbe na tretjem srečanju pregledamo in pokomentiramo. Sedaj imamo že toliko “fraktalne kilometrine”, da smo dojemljivi za dodatne sugestije glede risanja in barvanja tako, da nas bodo naše risbe v res čim večji meri podpirale na poti preobrazbe.

Tu se tudi z dodatnimi navodili in nasveti pripravimo za nadaljevanje risanja v preostalem intuitivnem korekcijskem ciklu.

Ko dokončamo celotni intuitivni korekcijski cikel, naj bi naše težave začele bledeti, saj smo s fraktalnimi risbami spremenili sebe in s tem svet okoli nas.

Trajanje: 2 uri

Tekom trajanja Uvodnega modula, sem vam za kakršno koli  pomoč z veseljem  na razpolago po elektronski pošti.

V okviru modula prejmete tudi skripto, ki vam pomaga na poti procesa samo-zdravljenja in samo-korekcije, po zaključenem Uvodnem modulu pa prejmete potrdilo.

Za tiste, ki želite več, je Uvodni modul predpogoj za vpis v Fraktalno šolo, ki se začne kmalu: https://fraktalnost.si/fraktalna-sola/

Delavnica se izvaja online preko zooma, ali v živo v Domžalah in Ljubljani.

Termini delavnic POMLAD/POLETJE 2024:

MAJ

Ljubljana (Mladinski dom Jarše, Jarška c. 44):

 1. srečanje: torek, 14.5.2024 od 18h do 21h
 2. srečanje: torek, 21.5.2024 od 18h do 20h
 3. srečanje: torek, 28.5.2024 od 18h do 20h

Na daljavo (zoom):

 1. srečanje: sreda, 15.5.2024 od 18h do 21h
 2. srečanje: sreda, 22.5.2024 od 18h do 20h
 3. srečanje: sreda, 29.5.2024 od 18h do 20h

JUNIJ

Na daljavo (zoom):

 1. srečanje: torek, 4.6.2024 od 18h do 21h
 2. srečanje: torek, 11.6.2024 od 18h do 20h
 3. srečanje: torek, 18.6.2024 od 18h do 20h

POZOR – možen je prehod med skupinami v kolikor vam kakšen termin ne ustreza!

CENA 7 URNE DELAVNICE v skupini: 120 €

Za prijavo oziroma dodatne informacije mi pišite na info@karlaklander.com, ali pa me pokličite na 040 471 522.

Delavnica se lahko v celoti izvede tudi individualno, ena na ena v Domžalah, ali on-line preko zooma. Program je podoben kot v skupinski delavnici, vendar prilagojen vam in vašim potrebam, ter morebitnim časovnim omejitvam. Tu gremo v še večje globine. Bolj se tudi posvetimo diagnostičnim risbam saj vam pripada še dodatna ura individualnega svetovanja.

CENA INDIVIDUALNE 8 URNE DELAVNICE: 240 € 

Za termin mi pišite na info@karlaklander.com, ali pa me pokličite na 040 471 522.

IZKUŠNJE UDELEŽENCEV

Na fraktalne risbe sem naletela povsem po naključju. Takoj so me pritegnile barve in domišljijski vzorci (tako se mi je na prvi pogled zdelo). Ker sem od nekdaj rada barvala (še kot majhna punčka sem bila najbolj vesela, če sem za darilo odbila pobarvanko) in ker sem en kratek čas za sprostitev barvala tudi mandale, so se mi fraktalne risbe zdele odlična zadeva za sproščanje in uživanje v priljubljeni aktivnosti. Ko sem se udeležila delavnice oz. uvodnega modula v metodo fraktalne risbe pri Karli, pa sem ugotovila, da gre za veliko več kot samo za (še eno) metodo sproščanja. Poleg antistresnega učinka je metoda koristna tudi kot pomoč pri spreminjanju podzavestnih vzorcev razmišljanja, ki nas hromijo in nas delajo nezadovoljne. Naporna in odgovorna služba in bombardiranje z zahtevami in informacijami z vseh strani povzroča razpršeno pozornost na vse konce in kraje, vsem želiš ugoditi, pri tem pa zgubljaš sebe in si vedno bolj nezadovoljen. Barvanje fraktalnih risb te odpelje za nekaj časa stran od vseh zunanjih motečih dejavnikov, lahko si sam s sabo in uživaš v trenutkih tišine. Dejansko je ta metoda aktivna meditacija, čeprav na prvi pogled to dvoje ne gre skupaj . Karla je super predavateljica, strokovna, razumevajoča in zabavna. Na delavnicah mi ni bilo dolgčas niti za trenutek in jih res zelo priporočam!

Hvala, Karla!

K.

***
Tebi iz srca hvala, da si delila svoje dragoceno znanje z nami in hkrati tudi potrpežljivost. Sama sem bila sprva presenečena, kako nam boš lahko razložila fraktalnost v tako kratkem času uvodnega modula, vendar ja, si nam res vse uspela razložiti. Je veliko informacij, ki so zame bile vse popolnoma nove, vendar si nam jih razložila na res razumljiv način z primeri, pojasnili napak, usmeritvami za boljše korekcije. Res sem vse razlage razumela, sem se pa tudi potem sama malce lovila, ko sem risala korekcijske fraktale in uporabljala barve. Šele takrat potem nastanejo nova vprašanja in dileme 🙂 sama vsekakor nisem zaključila risanja po končanem modulu, nadaljujem sprva sama naprej, da zaključim cikel, ni pa še izključeno, da se ne prijavim na nadaljevalno šolo. Sem se kar malce zasvojila s tem, še posebej, ker vem, da osebno lahko precej zrastem in napredujem na vseh področjih osebnega življenja, če bom le striktna z vsakodnevnim risanjem fraktalov tudi v bodoče.
Najbolj kar mi je ostalo pri srcu in mi je tudi vedno izrednega pomena, če se prijavljam kam na delavnico pa je, da res to delaš z srcem, ker želiš pomagati ljudem in ne zaradi denarja. Hvala ti. S.
***
Če se kdo odloča, koga izbrati med ponudniki učenja fraktalne risbe, bi bilo pristransko reči, da naj se odloči za Karlo, ker drugih ne poznam. Pa vendar, kdor se bo odločil zanjo, sigurno ne bo razočaran, kajti njeno nesebično deljenje številnih informacij in izkušenj je bilo meni res super. Pred tečajem sem malo kolebala, če je to risanje samo moja mala modna muha, danes pa sem zelo vesela, da sem spoznala to metodo, ki mi daje veliko sproščujočih trenutkov, še kako potrebnih v mojem zasedenem življenju upokojenke:) Verjamem pa, da lahko dobim celo več kot sprostitev. Zato rišem in barvam vztrajno naprej.
Lp in morda na svidenje!
***
Karla je empatična, strokovna, potrpežljiva in izvrstna predavateljica. Zna poskrbeti za delavnost in tudi humor. V skupini sem se odlično počutila, saj je bilo vzdušje zelo sproščeno, a hkrati zelo delovno. Znanje, ki sem ga pridobila, bom z velikim veseljem uporabila pri risanju ostalih fraktalov velikega cikla. Zelo sem vesela, da sem spoznala metodo fraktalne risbe, saj ponuja terapijo skozi sproščeno umetniško izražanje. Hvala še enkrat!  N.
***
Na delavnico fraktalne risbe sem se vpisala, ker mi je te risbe omenila moja terapevtka. In stric gugl mi je po pregledovanju odprl spletno delavnico pri Karli. Ker verjamem, da je potrebno zagrabiti, kar intuitivno začutiš, da je tapravo, sem se na delavnico skoraj brez premisleka vpisala. In bilo je odlično. Karla nas je z občutkom, z znanjem in s humorjem uvedla v postopek in pravila risanja. Vzela si je čas zate, če nisi mogel na skupinski zoom, te vzpodbujala in pohvalila delo. Popravke je povedala na način, da se nisi počutil slabo, ker moraš kaj popravit. Jaz sem ji hvaležna za vse dragocene napotke, ki mi bodo pomagali čimbolj optimalno zrisati in pobarvati celoten sklop risb. In vesela sem, da jo lahko še po zaključku tečaja kaj vprašam.
Draga Karla, hvala ti res za to prijetno izkušnjo, za tvojo dostopnost in toplino. Morda pa me zagrabi, pa se vpišem še naprej.
Lp, N.
***
Karla me je lansko leto navdušila s fraktali in tako sem začela septembra hoditi k njej, da se jih naučim ustvarjati.
Moja želja je bila, da se mi premaknejo določene stvari v življenju, da počistim stare vzorce in blokade, ki so se mi skozi življenje (predvsem otroštvo) zasidrale v podzavest.
Ko sem se že dodobra spoznala s to tehniko in mi je Karla prenehala dajati napotke kako je prav in kaj izboljšati 🙈, sem začela pisati pod vsak fraktal še namero. Kar sem začutila da si želim, da nimam dovolj ali da utrdim kar že imam. To so zdravje, denar, ljubezen, hiška… in seveda vse najboljše za moji hčerki 💕.
Res sem padla v risanje, barvanje, meditacijo in različne občutke. Zelo sem uživala.
Fraktalov je nastajalo vedno več in s tem želja, vse sem dajala na vidno mesto (kjer so še danes), da bi brez ovir prišle v vesolje.
Karla ve, da sem ji večkrat omenila, da si želim delo, kjer bi več zaslužila oz. delala še kaj po službi. Da pač zlezem ven iz finančne stiske. Druge rešitve kot ustvariti več denarja nisem imela.
V decembru pa me je poklical brat in povabil k njemu, ker da sem dobila pošto iz nn naslova. Po njegovem prepričevanju da ga moram res obiskati, mi je postalo čudno in nenavadno. Poleti sva imela namreč zapuščinsko razpravo po mamini smrti in je bila malce nemirna energija med nama.
Vendar mi je ponudil kuverto z denarjem, ker je prodal hišo ki jo je zapustila teta in jo je odkupil od druge tete, da je postal lastnik (hiša stoji dejansko na njegovem dvorišču in ni želel da jo teta proda kar nekomu).
Res bi rekla, da je bil nn pošiljatelj, neka energija, ki je usmerila tok dogodkov od bratove spremembe odločitve, prodaje, dobrega soseda, ki jo je kupil in mu edino zaupa, do kuverte z denarjem…
Skratka, nedolgo nazaj je rekel da je ne bo nikoli prodal oz. celo preuredil in v njej živel.
Zdaj pa se je odločil popolnoma drugače in del kupnine (za moj del hiše kateremu sem se odpovedala v njegovo korist) podaril meni.
Nisem mogla verjeti da se to dogaja. Zelo sem vesela, hvaležna in veliko bolj spoščena. In potem sem ugotovila, da so se začeli čudeži po fraktalih.
Tudi moja mlajša hči je dobila v istem mesecu službo (pri tej nameri sem navedla rok ☺️).
Fraktali so še vedno na istem mestu, saj določene namere rabijo več časa da se realizirajo in da se zgodijo pravi dogodki, s pravimi ljudmi na tej poti.
Pa odnosi z mojimi tu omenjenimi so še boljši.
Barvajte fraktale in čudeži se zgodijo 💜. Seveda jih bom naprej barbala tudi jaz, samo da se mi umiri telo, ki je ob koncu 2 cikla spustil iz sebe veliko potlačenih čustev.
Pri ponovnem ravnovesju telesa mi pomaga tudi Karla s predajanjem bioenergije.
***

Moj vtis po udeležbi na delavnici Metoda fraktalne risbe, uvodni modul, je izjemno pozitiven. Karla, kot predavateljica, je resnično izjemna. Njeno delo poznam od prej preko bioenergetskih terapij in tesla metamorfoze svetlobnega telesa, tako, da sem bila, prepričana, da bo tudi delavnice metode fraktalne risbe prava stvar. Nisem se zmotila, njeno mehko podajanje navodil je omogočilo lahkoten vstop v svet fraktalne risbe, saj nas je spretno vodila skozi prve korake. Že po nekaj narisanih fraktalih sem opazila, da se v mojem življenju začenjajo dogajati neke spremembe, kot da bi se sprostila energija. Všeč mi je tudi ideja, da so narisani fraktali več kot zgolj risbe kot take, saj predstavljajo energijske slike, ki jih lahko razobesimo tudi doma in s tem dodatnbo spodbujamo transformacijo energije. Metoda je enostavna  in meni zelo ustreza, predvsem zato, ker omogoča, da na preprost način, ki je hkrati zelo intuitiven, čistiš in preoblikuješ svojo podzavest ter odkrivaš oz. odklepaš svoje potenciale. Zagotovo nadaljujem! P.

***

S fraktalno risbo sem se srečala že pred leti in nekaj sama risala s pomočjo knjige od Deje Muck. Letos pa sem se odločila, da metodo še bolj podrobno spoznam in sem se prijavila na uvodni modul pri Karli Klander. Na spletni strani sem videla, da uvodni modul izvaja veliko certificiranih učiteljic III. stopnje fraktalne risbe in Karla me je najbolj prepričala, nekako sem jo najbolj začutila. Jo pokličem in takoj po telefonu mi je bila všeč, se vse dogovoriva glede prijave, kmalu dobim že prvi mail z vsemi napotki. Zelo mi je všeč njena odzivnost, predanost metodi, ki jo s strastjo razlaga drugim in nas vse “nove” pri tem navdihuje. Njena razlaga je strokovno podana, jasna in če se ti kje zatakne je doseglljiva in ti pomaga razrešiti težavo. Poleg sedmih ur izobraževanja v uvodnem modulu, izvaja še dodatne ure, kjer utrjujemo slišano in razrešujemo nejasnosti. Poleg strokovnosti se zna tudi pošaliti in je bilo vedno zabavno na njenih urah. Tudi po končanem modulu je še vedno na voljo za vprašanja. Daje ti občutek, da nisi sam pri tem in se lahko obrneš nanjo. Kar se mi zdi zelo dobro, da te še naprej usmerja pri risanju. Tako lahko metodo res dobro osvojiš, si z njo pomagaš pri premagovanju težav v življenju in z njo tudi osebnostno in duhovno rasteš. Karla vse pohvale in čista petka. J.

***

Karlo poznam že dolgo, zato sem vedela, da sem v dobrih rokah, ko sem se lotila potovanja v svet fraktalnih risb. Malo me je skrbelo, ker smo bile preko spleta – pa čisto brez potrebe! Čez vse žice in tisoče kilometrov so Karlina energija, požrtvovalnost, pripravljenost na pomoč in dobra volja brez težav prispele tudi v našo dnevno sobo. V drugem delu, ko sem začela risati korekcijske fraktalne risbe in je postalo težje, so mi Karline besede spodbude pomagale vztrajati. In tako rišem še naprej…. Hvala Karla! S.

***

Karlo poznam že zelo dolgo, predvsem z bioterapijo mi je neštetokrat pomagala pri različnih težavah, omilila močno kalcinacijo, pomagala pri nosečniški slabosti, pomagala pri porodu z bioterapijo, pa še pri drugih izzivih. Zadnja leta, ko živim dlje pa je pomagala že tolikokrat na daljavo meni, moji mami in sploh pa hčerki, ko je imela hudo poškodbo. Za Karlo ne bom mogla nikoli izraziti dovolj hvaležnosti, ki jo resnično čutim , za njeno dostopnost,  kako se vedno hitro odzove, kako si vedno vzame čas za vsakogar. Je en tak angel na zemlji, ki sem mu neskončno hvaležna. Pa čeprav čeprav so bioterapevti bližje kjer živim, še vedno, najraje kontaktiram Karlo.
Fraktalne risbe so pa en poseben del “terapije”, ko nekaj fizično počnemo, barvamo, delamo fraktal. Skozi fraktale ugotovim, da nekaj ne gre, kot v zivljenju ne gre, ali da mi nekaj ni tako všeč, kot tudi v življenju ne. Fraktali so zame trenutno ena umiritev, v kateri pa srečam izzive in se skušam skoz njih (fraktale) prebijati z barvanjem, z izbiro barv, z različnimi črtami, elementi. Zveni preprosto, ampak sproti ugotoviš, da ni vedno. Je pa tudi sprostitev, sproščanje frustracij.  Ponovno pa si Karla vedno vzame čas za vsakogar, da ga usmeri, da pokometira fraktal in to na takšen nežen način.
Hvala Karla, hvalaaa za Vse. Me veseli, da te poznam. M.
***

Pred letom sem prvič slišala za fraktale. Seveda sem šla poguglat in odkrila te risbice in ugotovila, da obstaja tečaj. Obljubila sem si, da se vpišem, ko bom upokojenka. Maja sem to postala in evo me na tečaju. Sošolke…tudi učiteljice so med njimi, ki stremijo k popolnosti.Vodja tečaja Karla pa polna podatkov, pravil…..”joj a mi bo šlo”.

Ja mi je šlo! Se trudim, da bi delala več manjših in srednjih polj. Največ težav mi je povzročil osmi fraktal z levo roko. Imela sem občutek, da pritiska neka megla name….imelo me je, da bi pobarvala kar z desno roko. Vesela sem bila ko sem, ga kooončno končala.
Pri devetem pa sem bila ves čas nasmejana, zdelo se mi je, da smeh kar sije iz fraktala in mi veselo miglja.
Zadala sem si, da vse fraktale končam do novega leta, tudi če ne bodo popolni. So moji in meni so všeč.
Seveda…..fraktale bom še delala….
Drugo leto ponovim cel cikel. Me že zanima kakšni bodo. A.
***

 

X