17 živil za boljši libido

Želite izboljšati svoje spolno življenje? Spoznajte kar 17 živil, ki povečujejo vaš libido in dobro vplivajo na vaše zdravje!

Že tisočletja so ljudje eksperimentirali z rastlinami in živalmi v želji, da bi odkrili tista, ki vplivajo na porast spolne želje in spolne moči, bodisi pri moškemu ali ženski. Ker je bilo dokazano, da način prehranjevanja in izbira živil zelo vpliva na našo željo po spolnosti in spolno moč, bomo danes predstavili nekaj živil iz rastlinskega kraljestva, ki dobro vplivajo na naše zdravje in hkrati povišujejo naš libido.

Naslednjih sedemnajst živil lahko poveča vaš spolni libido. Preverite katera so za vas najbolj primerna in jih vključite v svojo prehrano!

1.       Marelice in marelične peške
Marelice vsebujejo vitamin B17 ki poživlja spolne hormone.

2.       Črne maline (sadež in semena)
To čudovito sadje bogato z rastlinskimi hranili povečuje libido kakor tudi spolno vzdržljivost. Priporočajo, da zaužijemo deset črnih malin, ali eno jedilno žlico njihovih semen približno dve uri pred spolnim odnosom.

3.       Koper
Pri ženskah to zelišče povečuje nastajanje jajčec in željo po intimnosti.

4.       Fige
Fige dobro vplivajo na plodnost, povečujejo pa tudi izločanje feromonov. Priporočajo, da pred spolnim odnosom s partnerjem zaužijemo do pet fig.

5.       Cvetni prah
Cvetni prah krepi bele krvničke, je pa tudi znan afrodiziak. Priporočajo, da vsako jutro zaužijemo eno jedilno žlico cvetnega prahu, s čimer bomo zaužili veliko hranil in si za nameček še izboljšali libido.

6.       Hibiskus
Hibiskus stimulira žleze. Zato se priporoča, da pred intimnim odnosom spijemo hibiskusov čaj.

7.       Artičoke
To je zelenjava, ki nam daje energijo, ne vsebuje pa sladkorja. Priporoča se uživanje jutro pred pričakovano intimnostjo.

8.      Kalčki leče
Minerali in vitamini v kalčkih leče stimulirajo naše hormone. Priporoča se, da zaužijemo 85 do 140 gramov kalčkov uro pred spolnim odnosom.

9.      Zelena solata
Zelena solata vsebuje opiat, ki aktivira spolne hormone.  Zato priporočajo, da pojemo skledo zelene solate tri ure pred spolnim odnosom.

10.    Murve
To je sadje, ki je bogato z rastlinskimi hranili in je že dolgo znano kot afrodiziak. Priporoča še, da tik pred intimnostjo zaužijemo pest ali dve teh slastnih sadežev.

11.    Muškatni orešček
Muškatni orešček je poznan zaradi njegovega vpliva na ženske hormone. Za najboljši učinek priporočajo, da ga nekaj zaužijemo uro pred spolnim odnosom.

12.    Ovseni kalčki
Ovseni kalčki so poznani kot afrodiziak, ki spodbuja spolno vitalnost. Zato priporočajo, da zaužijemo približno 85 do 113 gramov surovih kalčkov  približno štiri ure pred spolnim odnosom.

13.    Grahovo zelenje
Grahovo zelenje vsebuje visoke vrednosti aminokislin, ki spodbujajo nastajanje rdečih krvničk in lahko spolno vzburijo moškega. Priporočajo, da zelenje sočimo in ga uro pred intimnim odnosom popijemo od 55 do 113 gramov. Zelenje lahko zaužijemo tudi v solati, kar lahko ravno tako pripelje do povečanega spolnega vzburjenja.

14.     Radič
Zaradi visoke vsebnosti mineralov in elementov v sledeh, radič povečuje spolno vzdržljivost tako pri moških kot pri ženskah. Priporoča se, da ga zaužijemo približno štiri ure pred intimnim odnosom.

15.     Paradižnikova semena
Naravno sušena semena ekološkega paradižnika vsebujejo visoke vrednosti rastlinskih hranil, ki poživljajo nastajanje spolnih hormonov. Priporoča se, da zaužijemo od 55 do 85 gramov semen uro pred spolno aktivnostjo.

16.     Bučke
Bučke pospešujejo cirkulacijo  in povečujejo libido, kakor tudi vzdržljivost. Bučke lahko zaužijemo surove ali v soku približno 85 gramov pred načrtovanim spolnim odnosom.

17.     Sladki krompir

Uživanje surovega sladkega krompirja povišuje ravni hormonov tako pri moških, kot pri ženskah.  Priporoča se uživanje 85 do 170 gramov krompirja dve uri pred spolnim kontaktom.

Julij, 2024

No Events

By |2019-03-17T13:25:28+00:00March 17th, 2019|Zdrava prehrana|0 Comments
X